مصرف همزمان آلپرازولام و الکل منجر به افزایش فعالیت اسیدی به نام GABA یا اسید گاما آمینوبوتریک میشود. این اسید در واقع یک انتقال دهنده عصبی بوده که میتواند عملکرد و فعالیت سیستم عصبی مرکزی (مغز) را تحت تاثیر خود قرار دهد. عمده تاثیرات اسید گاما آمینوبوتریک بر روی سیستم عصبی مرکزی (مغز)، کند کردن فعالیتهای آن است. چنین عملکردی، عمدتا منجر به ایجاد اثر آرام بخشی در فرد میشود. مصرف همزمان آلپرازولام و الکل به عنوان دو کاهنده فعالیتهای سیستم عصبی، ممکن است باعث ایجاد اوردوز شود. اتفاقی که در برخی از مواقع، تهدید جدی برای سلامت فرد به شمار میرود. ترک الکل و ترک آلپرازولام می تواند شما را از خطرات زیادی در امان نگه دارد.
عوارض مصرف همزمان الکل و آلپرازولام
استفاده از الکل، منجر به تشدید عوارض ناشی از مصرف آلپرازولام میشود و استفاده از آلپرازولام نیز تاثیر عوارض ناشی از مصرف الکل را تشدید میکند. اتفاقی که منشاء و ریشه ایجاد عوارض استفاده همزمان الکل و آلپرازولام است. به عبارت بهتر، مصرف همزمان این دو ماده فرد را در معرض آرام بخشی بیشتر قرار میدهد. اتفاقی که میتواند در بروز مشکلات قلبی و تنفسی در فرد و همچنین از دست دادن هوشیاری او نقش بسیار چشمگیری داشته باشد.
در یک نگاه کلی میتوان خطرات استفاده همزمان الکل و آلپرازولام را در مواردی همچون:
- سر درد
- تاری دید
- احساس خواب آلودگی در فرد
- بروز مشکلاتی در حافطه فرد
- بروز اختلال در تکلم فرد ( لکنت زبان)
- از دست دادن توانایی فرد برای حفط تعادل خود
- بروز نوسانات خلقی و رفتاری در فرد و کج خلقی
- بروز مشکلاتی در سیستم تنفس فرد ( عمدتا تنگی نفس)
- بروز مشکلاتی در سیستم گوارش فرد ( اسهال و استفراغ)
- بروز مشکلات در گردش خون فرد ( عمدتا کاهش فشار خون و کاهش ضربان قلب)
- بروز اختلال در قدرت فرد برای ایجاد هماهنگی بین عملکرد اندام و اعضای مختلف بدن
خلاصه کرد. عوارضی که سبب شده اند مصرف همزمان الکل و آلپرازولام، امری غیر ایمن دانسته شود.
دقت داشته باشید که ممکن است برخی از افراد هیچ یک از عوارض نام برده شده را تجربه نکنند اما در برخی دیگر، مصرف همزمان این دو ماده ( با توجه به غیر ایمن وصف شدن آن) منجر به مرگ فرد شود.
عوارض مصرف کوتاه مدت آلپرازولام و الکل
ایجاد مشکلاتی در حافظه فرد و در نتیجه کاهش توانایی او برای یادگیری و به یادآوردن افراد و وقایع، اصلیترین عارضه ناشی از مصرف کوتاه مدت آلپرازولام و الکل است.
از دیگر عوارض مصرف همزمان این دو ماده میتوان به:
- بروز اختلال در سیستم گردش خون فرد ( کاهش فشار خون و به تبع آن کاهش ضربان قلب)
- بروز اختلال در سیستم تنفسی فرد ( ایجاد تنگی نفس)
- بروز اختلا در دستگاه گوارش ( اسهال و استفراغ)
- بروز مسمومیت
اشاره کرد. عوارضی که در صورت بیتوجهی فرد در بلند مدت، تشدید میشوند.
عوارض مصرف بلند مدت آلپرازولام و الکل
جدای از مشکلات ایجاد شده در صورت مصرف کوتاه مدت و تشدید آنها، فرد در صورت استفاده طولانی مدت با مشکلات دیگری نیز مواجه خواهد شد.
مشکلاتی که عمدتا در:
- عملکرد مغز ( افزایش احتمال سکته مغزی، از دست دادن هوشیاری و کاهش قدرت تمرکز کردن، یادگیری و به یاد آوردن)
- عملکرد قلب ( بالا رفتن احتمال بروز بیماریهای قلبی)
- رفتارهای فرد ( پرخاشگری و بروز رفتارهای خصمانه)
دیده میشوند.
دقت داشته باشید که در صورت استفاده طولانی مدت از این دو ماده به صورت همزمان، ریسک بروز سرطان نیز افزایش چشمگیری پیدا میکند. بر طبق مطالعات انجام شده، مصرف همزمان آلپرازولام و الکل، ریسک بروز سرطان گلو، دهان، پستان و همچنین کبد را به صورت چشمگیری افزایش میدهد. مطالعات زیادی نیز گویای آن هستند که مصرف همزمان این دو ماده میتواند احتمال بروز آسیب در عملکرد کبد (نارسایی کبد) را افزایش دهد.
از دیگر عوارض ناشی از مصرف طولانی مدت الکل و آلپرازولام میتوان به بروز افسردگی و مشکلات ناشی از ایجاد آن( کاهش میل جنسی، احساس غم و ناراحتی فراوان، عدم احساس رضایت فرد از خود و در برخی موارد حاد خودکشی) اشاره کرد.
خطرات استفاده همزمان آلپرازولام و الکل
تداخل آلپرازولام و الکل میتواند تهدید جدی برای زندگی فرد به شمار رود.
اوردوز:
استفاده بیش از حد از این دو ماده در یک نوبت ( استفاده از دوز کشنده) میتواند منجر به بروز مشکلات جدی همچون تنگی نفس، لخته شدن خون و در نتیجه نرسیدن اکسیژن کافی به اندامهای حیاتی همچون قلب و مغز شود. نتیجه نرسیدن اکسیژن کافی به قلب و مغز نیز باعث ایجاد سکته در فرد میشود.
دقت داشته باشید که تمام عوارض گفته شده بر اثر استفاده بیش از حد از این دو ماده در یک نوبت، با سرعت بالایی در بدن فرد رخ میدهند. سرعت بالایی که عمدتا تلاش اورژانس و کمکهای اولیه را بیثمر میسازد و مرگ او را به دنبال خواهد داشت.
مسمومیت:
استفاده همزمان این دو ماده میتواند در برخی از مواقع منجر به ایجاد مسمومیت در بدن فرد شود. در صورت مواجه شدن با چنین مشکلی، بهتر است از انجام هرگونه عمل خودسرانهای پرهیز شود. در چنین شرایطی، بهترین کار، تماس با اورژانس و درخواست کمک از یک تیم پزشکی است.
کلام پایانی
استفاده همزمان از الکل و آلپرازولام میتواند عوارض ناشی از استفاده از هریک از این دو ماده به صورت جداگانه را تشدید کند. شدت بخشیدن این عوارض در برخی از مواقع میتواند منجر به مرگ فرد شود.
نگرانیهای ناشی از تاثیرات سوء استفاده از دخانیات، عمدتا افراد را به سمت ترک مصرف چنین موادی سوق میدهد. مسیری که لازم است هوشمندانه و زیر نظر یک تیم درمانی کارکشته، در آن قدم برداشت. از این رو عمدتا به افراد توصیه میشود ضمن پرهیز از انجام هرگونه اقدام خودسرانهای، از خدمات درمانی و روانشناسی و روانپزشکی یک تیم درمانی حاذق در یک کلینیک معتبر ترک اعتیاد بهره بگیرند.
کلینیک شبانه روزی پیام تندرستی، یکی از مراکز مجهز ترک اعتیاد واقع در شهر تهران است که به عنوان بهترین مرکز ترک الکل و بهترین مرکز ترک آلپرازولام است و به واسطه برخورداری از مزیتهایی همچون:
- هتلینگ
- ارائه خدمات رفاهی لوکس به بیماران خود
- پیگیری بیماران حتی بعد از بهبودی کامل
- استفاده از روشهای کارآ و موثری همچون گروه درمانی
- بهرهگیری از روشهای دارویی و روان درمانی برای کمک به بیماران
- پذیرش بیماران (بانوان و آقایان) به صورت بیست و چهار ساعته و شبانه روزی
- استفاده از روشهای به روز و نوین درمانی برای کمک به بیماران در مسیر ترک ( روشهایی همچون کاشت کپسول نالتروکسان در بدن بیماران)
- و…
یک گزینه مناسب برای افرادی است که تصمیم جدی خود را برای ترک همیشگی دخانیات گرفته اند.
کاشت ایمپلنت نالتروکسان: بهترین روش جلوگیری از بازگشت به اعتیاد
کاشت نالتروکسان از جدیدترین متدهای روز دنیا است که عدم بازگشت به اعتیاد را تضمین می کند.
استفاده از روشهای درمانی به روز و نوینی همچون کاشت کپسول نالتروکسان، یکی از مزیتهای بسیار مهم کمپ ترک اعتیاد پیام تندرستی نسبت به دیگر مراکز ترک اعتیاد موجود در سطح تهران و ایران به شمار میرود. این روش درمانی، بدون ایجاد عارضه خاص و یا وابستگی در افراد، از دو طریق:
- تمرکز بر گیرندههای لذت در مغز و در نتیجه کاهش ولع و تمایل شدید بیمار برای مصرف الکل
- کاهش و تسکین علائم ناشی از ترک
پروسه ترک اعتیاد را برای فرد تسهیل میکند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر درمورد روش های بستری مربوط به هر ماده مخدر با کارشناسان ما تماس حاصل فرمایید.