اهمیت حفظ سلامتی در دوران ترک اعتیاد

اهمیت حفظ سلامتی در دوران ترک اعتیاد

ترک اعتیاد فرآیندی مستمر است که مستلزم اتخاذ تصمیم‌های بهتر و در پیش گرفتن سبک زندگی سالم‌تر است. بسیاری از بیماران در حال ترک اعتیاد در این مرحله تحت مشاوره روانشناسی و درمان‌های روانپزشکی مختلف قرار می‌گیرند تا تعادل و سلامتی‌شان را بعد از سوءمصرف مواد بازیابند. این درمان‌ها  که به سلامت جسم و روح بیمار کمک می‌کند، برای بیمارانی که در دوره درمانی هستند، حفظ سلامتی در دوران ترک اعتیاد بسیار مفید است.

تاثیر سلامتی بهینه بر موفقیت در ترک اعتیاد

وقتی بدن سالم باشد، مقابله با چالش‌های زندگی آسان‌تر می‌شود. بسیاری از افراد مصرف کننده مواد اعتیادآور باید شیوه مدیریت زندگی روزمره و تقویت بدن بعد از ترک اعتیاد را در دوران توانبخشی از طریق روانشناس ترک اعتیاد یاد بگیرند. مراقبت کردن از بدن و حفظ سلامتی در دوران ترک اعتیاد نقش مهمی در درمان بی حالی بعد از دوران ترک دارد.

موارد زیر نقشی کلیدی برای در پیش گرفتن زندگی سالم‌تر، پیشگیری از عود اعتیاد و درمان بی حالی بعد از ترک اعتیاد دارند:

  • تغذیه مناسب
  • ورزش و فعالیت در هوای آزاد
  • تمرین های ذهن آگاهی
  • شرکت در جلسات مشاوره گروهی، خانواده درمانی، زوج درمانی و سکس تراپی

تمرین‌های ذهن آگاهی

“ذهن آگاهی” به معنای افزایش خودآگاهی درباره انتخاب‌های درست و مناسب برای زندگی است. بسیاری از بیماران در دوران ترک اعتیاد الکل و مواد مخدر ذهن‌آگاهی را از طریق انجام دادن یوگا، ورزش، مشاوره روانشناسی و درمان‌های دیگر یاد می‌گیرند.

ذهن آگاهی به افراد کمک می‌کند تا بهتر متوجه موقعیتشان شوند و واکنش‌های بدن به استرس، ترس، وسوسه و ولع مصرف مواد را درک کنند. اما درمان ترک اعتیاد یا سم زدایی سریع و فوق سریع urod و بازپروری به اتمام نمی‌رسد. فردی که مصمم است مواد را ترک کند، باید متعهد بودن به زندگی پاک را هر روز به خود یادآوری کند.

تمرین‌های ذهن آگاهی و مدیتیشن معمولاً در دوران ترک در کنار مشاوره روانشناسی و درمان‌های متعدد دیگر انجام می‌شود. بیماران باید آنچه را در طول درمان یاد گرفته‌اند، به خاطر بیاورند تا بتوانند آموخته‌هایشان را در زندگی روزمره‌شان پیاده کنند. از این گذشته تمرین‌های خودآگاهی برای ارتقای عزت نفس مفید است و به بیماران یادآوری می‌کند که زندگی‌شان محدود به اعتیاد نیست.

همچنین درک ذهن آگاهی و استفاده از آن به افراد کمک می‌کند تا انتخاب‌های غذایی بهتری داشته باشند و ورزش و عادت‌های سالم را در خود پرورش دهند.

غذاهای خوب برای ترک اعتیاد

بسیاری از بیمارانی که با اعتیاد دست و پنجه نرم می‌کنند، آسیب جدی به بدنشان وارد می‌کنند. بسیاری از مواد مخدر علاوه بر آسیبی که به شیمی مغز و سیستم‌های بدن می‌زنند، غالباً باعث می‌شوند که فرد نیازهای بدنش را نادیده بگیرد. وقتی فردی در چنگال اعتیاد گرفتار می‌شود، بیش از آن که به نیازهای اصلی بدنش مانند آب و غذا فکر کند، فکر و ذکرش معطوف به نوبت مصرف بعدی می‌شود. بسیاری از بیمارانی که درمان سم زدایی بدن از مواد را شروع می‌کنند، دچار سوءتغذیه هستند و آب بدن خود را از دست داده‌اند. با این توصیف تغذیه و غذاهای خوب در دوره ترک اعتیاد به بدن کمک می‌کند تا خود را بهبود دهد و به این ترتیب مبارزه با اعتیاد برای شخص آسانتر می‌شود.

عقل سالم در بدن سالم است و ضعیف بودن بدن منجر به ضعیف شدن ذهن می‌شود. بنابراین بیماران در حال ترک باید بدنشان را تقویت کنند تا بتوانند استرسشان را در دوران حساس بازپروری کنترل کنند. بسیاری از افرادی که درمان سوءمصرف مواد را شروع می‌کنند، از مشاوره تغذیه نیز بهره می‌گیرند تا جسمشان سریعتر بهبود یابد. نهادینه شدن عادت‌های غذایی سالم بعد از ترک اعتیاد، پاک زندگی کردن را آسان‌تر می‌کند.

تغذیه مناسب به فردی که به تازگی موفق به ترک اعتیاد شده است، کمک می‌کند بر استرسش غلبه کند و روی یک زندگی پاک و عاری از مواد متمرکز بماند. فرد بیماری که سوءتغذیه دارد و آب بدنش کم شده است، به سختی می‌تواند استرسش را مدیریت کند و میل کنترل‌ناپذیر خود را برای مصرف مواد مهار کند؛ در نتیجه خطر عود اعتیاد افزایش می‌یابد.

زندگی سالم، سبک زندگی فعال

ورزش و فعالیت در هوای آزاد برای ترک مواد اعتیادآور مهم است. بسیاری از افراد برای ورزش روزانه وقت نمی‌گذارند، اما به بیماران در حال ترک توصیه می‌شود که چند ورزش یا فعالیت بدنی لذتبخش را پیدا کنند تا در اثر انجام دادن آنها، اندورفین در بدنشان آزاد شود و بدنشان متناسب بماند. افرادیکه در حال ترک مواد هستند، در دوران سم زدایی تدریجی فرصت دارند تا فعالیت‌های بدنی جدیدی را برای کاهش استرس و مدیریت ولع مصرف مواد به روش‌های سالم کشف کنند.

بیمارانی که درمان سوءمصرف مواد را به پایان می‌رسانند، غالباً عادت‌های جدیدی را در خود پرورش می‌دهند که روش‌های سالمی را برای تخلیه استرس و ارتباط برقرار کردن با دیگران در اختیارشان می‌گذارد. دوست‌یابی یکی از مزایای کمتر شناخته شده ورزش و افزایش فعالیت بدنی است. یافتن دوست‌های جدید از آن رو مهم است که بسیاری از بیماران غالباً خود را بعد از ترک تنها می‌یابند و مجبور به کناره‌گیری از آشنایان و دوستان قدیمی‌شان می‌شوند.

ورزشهای گروهی، یادگیری مهارت‌های جسمی جدید مانند هنرهای رزمی، یوگا، صخره‌نوردی، کوهنوردی و فعالیت‌های دیگر ولع مصرف مواد را به حاشیه می‌راند. به علاوه مشاهده تاثیرات مفید ورزش منظم بر روی بدن معمولاً انگیزه مثبتی را برای ادامه دادن زندگی به روش سالم ایجاد می‌کند. تاثیر ورزش در ترک اعتیاد را نباید نادیده گرفت.

رسیدن به پایداری هیجانی

هرچند تمرین‌های ذهن‌آگاهی، تغذیه مناسب و فعالیت بدنی برای فرآیند بهبود بعد از ترک اعتیاد حیاتی‌اند، از اهمیت بازیابی سلامت هیجانی و عاطفی نیز نباید غافل شد. اعتیاد منجر به کاهش اعتماد به نفس، کاهش عزت نفس، حسرت و پشیمانی، ناراحتی و احساس گناه به دلیل تحمیل کردن رنج و ناراحتی به عزیزان می‌شود. بیمارانی که تحت درمان بیماری اعتیاد قرار می‌گیرند، روش‌های مقابله با این احساسات را به روش‌های سالم توسط روانشناس متخصص یاد می‌گیرند. بیماران بعد از اتمام درمان باید از این درس‌ها در زندگی‌شان استفاده کنند.

یافتن بهترین و سریعترین روش ترک اعتیاد

اگر هنوز نمی‌دانید که برای جستجوی برنامه مناسب ترک الکل و مواد مخدر باید از کجا شروع کنید، پیام تندرستی بهترین مرکز ترک اعتیاد شبانه روزی در تهران آماده ارائه خدمات درمانی به شما عزیزان می‌باشد. ما بهترین برنامه‌های درمان، مشاوره روانشناسی ترک اعتیاد را به بیماران و خانواده‌هایشان معرفی می‌کنیم؛ گستره خدماتی که به شما معرفی می‌کنیم از مداخله و مشاوره تا درمان سرپایی و بستری و مراقبت و پشتیبانی بعد از ترک اعتیاد متغیر است.

قبل از آن که جستجو برای یافتن بهترین و سریعترین روش برای ترک اعتیاد خود یا یکی از عزیزانتان شروع کنید، باید با سطوح مختلف مراقبتی ترک اعتیاد که در دسترستان قرار دارد، آشنا شوید. برای دریافت توضیحات بیشتر یا کمک برای یافتن درمان مناسب با ما تماس حاصل فرمایید.

Rate this post
دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید