ترک اعتیاد تنها اولین قدم برای کنار گذاشتن مصرف مواد اعتیاد زا به شمار می رود چرا که مراقبت های پس از ترک از فرایند ترک اعتیاد مهم تر و ارزشنمند تر است. بیشتر افرادی که به مصرف داروی اعتیاد آوری به نام متادون عادت کرده اند برای کنار گذاشتن آن شرایط سخت و ارزشمندی را پشت سر گذاشته اند، به همین منظور برای بقای سلامت و حفظ روحیه خود پس از درمان و ترک داروی اعتیاد زایی به نام متادون کافی است تا از مراقبت های پس از ترک اطلاع لازم داشته باشند.
در این مقاله قرار است تا در مورد بهترین روش های مراقبی پس از ترک داروی متادون مطالعه کنیم، پس اگر شما به تازگی استفاده از این دارو را کنار گذاشته اید و یا عزیزانی را در اطراف خود می شناسید که مصرف متادون را ترک کرده اند، حتما در ادامه این مقاله همراه کلینیک پیام باشید زیرا این مقاله برای راهنمایی و همراهی شما نوشته شده است.
افسردگی بعد از ترک اعتیاد به متادون را جدی بگیرید
افسردگی بعد از ترک در کلینیک ترک متادون، از عوارض مهمی است که بیماران با آن رو به رو می شوند. این مسئله پس از عوارض سختی مانند ضعف، کاهش فشار خون، سرگیجه، اضطراب، خارش و اختلال دید، مهم ترین و اصلی ترین موردی است که اطرافیان شخص ترک کرده باید به آن توجه کنند.
در این شرایط مراجعه به کلینیک های ترک به جهت روانشناسی ترک اعتیاد از جمله مهم ترین مواردی است که می تواند در کوتاه مدت به افراد کمک کند. در جلسات فردی و گروهی روانشناسی و مشاوره، مشاوران با ارائه راهکارهای برای زندگی پس از ترک متادون همراه مناسبی برای بیماران به حساب می آیند و به این صورت می توانند با چند جلسه مشاوره حضوری از بروز افسردگی بعد از ترک جلوگیری و یا در صورت مشاهده افسردگی در فرد، آن را از بین ببرند.
چاق شدن بعد از ترک اعتیاد را با تغذیه مناسب کنترل کنید
یکی دیگر مواردی که بعد از دوران ترک متادون باید کنترل شود، تغذیه و نوع خوراک فرد است. افزایش وزن و چاقی از جمله شایع ترین مواردی است که پس از ترک اعتیاد برای بیماران آزار دهنده است اما با این مشکل چگونه می توان دست و پنجه نرم کرد؟
در این ایام نوشیدن مایعات و به ویژه آب از جمله مهم ترین مواردی است که باید رعایت کنید البته نوشیدن مایعات کافئین دار مثل قهوه اصلا برای این دست از افراد توصیه نمی شود. علاوه بر این خوردن انواع سبزیجات و مواد پروتئینی مفید به افرادی که به تازگی اعتیاد به متادون را ترک کرده اند توصیه می شود.
دقت داشته باشید که کنترل تغذیه مناسب اصلا به معنای رژیم غذایی سخت برای کاهش وزن نیست چرا که بدن در روزهای بعد از ترک توانایی لازم برای انجام رژیم های سخت را ندارد و در این دوران تنها کنترل وزن و استفاده از مواد غذایی مناسب کفایت می کند.
وسوسه بعد از اعتیاد به متادون را با سرگرمی های سالم از بین ببرید
وسوسه های بعد از اعتیاد از جمله مخرب ترین مواردی است که زحمت افرادی که فرایند ترک را به سختی انجام داده اند از بین می برد. بسیاری از افراد پس از ترک قرص ب 2 متادون و یا سایر مواد اعتیاد زا، برای رفع دردهای ناشی از ترک و یا دردهایی که از بیماری های متفاوت منشا می گیرد مصرف مجدد را آغاز می کنند. این دسته از افراد با تحریک پذیری برای مصرف دوباره تلاش خود را برای سم زدایی از بین می برند اما راه حل چیست و چگونه می توان با مراقبت های لازم این وسوسه ها را بی پاسخ گذاشت؟
تفریح های و سرگرمی های سالم از جمله ساده ترین روش ها برای بی توجهی به وسوسه های بعد از ترک است. به عبارتی بیمار ترک کرده در مدت زمان معینی نباید به تنهایی زندگی کند و باید سبک زندگی خود را از تنهایی و گوشه گیری تغییر دهد. به این صورت با انجام بازی های رایانه ای، تماشای فیلم و سریال و مطالعه می توان تا حد قابل قبولی مشکلات بعد از ترک و قبول وسوسه های استفاده مجدد را کاهش داد.
درمان بی حالی بعد از اعتیاد را با ورزش تجربه کنید
ورزش و داشتن تحرک کافی از جمله نشاط آور ترین رفتارهایی است که بعد از اعتیاد می تواند تا حد قابل قبولی از بی حالی و خماری بعد از ترک بکاهد. شاید با خواندن این مطلب به این مسئله فکر کنید که اصلا خماری ترک متادون چند روز است در پاسخ به این مسئله باید توجه داشته باشید که زمان خماری هر شخص با توجه به قدرت بدنی و درصد اعتیادی که به داروی هایی مانند متادون دارد متغیر است و ممکن است تا یک ماه پس از ترک نیز ادامه پیدا کند اما شما می توانید با ورزش روزانه و تحرک کافی درصد بی حالی و خماری بعد از اعتیاد را کاهش دهید و آن را به صفر برسانید.
حال پیشنهاد می کنیم اگر جزو آن دسته از افرادی هستید که به تازگی با اعتیاد دست و پنجه نرم کرده اید و روزهای ترک را پشت سر گذاشته اید، حتما مراقبت های بعد از ترک را مانند فرایند ترک اعتیاد جدی بگیرید تا با پشت سر گذاشتن این دوران مهم و سرنوشت ساز بتوانید هر چه سریعتر به زندگی عادی خود برگردید. امید است که این مقاله از کلینیک پیام توانسته باشد راهنمای خوبی برای روزهای پس از ترک متادون برای شما به حساب بیاید.
در نهایت اگر شما هم تجربه پشت سر گذاشتن روزهای بعد از ترک اعتیاد را دارید، حتما تجربه مراقبت های خود را در این دوران با ما به اشتراک بگذارید تا سایر مخاطبان مرکز نگهداری ترک اعتیاد پیام تندرستی نیز بتوانند از تجربیات ارزشمند شما استفاده کنند.